Bewegen is gezond voor jou en je hart

Bewegen is gezond – een advies waarmee we bijna dagelijks om de oren worden geslagen. Maar waarom eigenlijk? Om een aantal voordelen te noemen uit de lange lijst van wat we eigenlijk wel weten: het is goed voor ons gewicht, onze bloeddruk, spieren en botten. Het zorgt voor minder kans op het ontwikkelen van ziektes en het zorgt ervoor dat we beter in ons vel zitten, stressbestendiger zijn en ons fitter voelen. Kortom, we worden er gelukkiger van!

Maar waarom is het dan toch zo lastig om aan die dagelijkse beweging te komen? We worden opgeslokt door ons beeldscherm, een drukke baan, hectiek van kinderen of boodschappen die nog gedaan moeten worden en voordat we het weten is de dag alweer voorbij. En zo zijn er altijd wel belangrijke redenen (of zijn het excuses ;-)) waarom we zo weinig in beweging komen.

Met dit boekje willen we je aanmoedigen hier eens bij stil te staan. Want regelmatig en voldoende bewegen levert veel op. Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten en zorgt voor een fit gevoel. Kies voor een vorm die bij je past zodat je het vol kan houden. Met een half uurtje bewegen per dag kun je al profiteren van veel gezondheidsvoordelen. Bijvoorbeeld door de auto te laten staan en dagelijks je boodschappen met de fiets of wandelend te doen, je werkafspraken wandelend (aan de telefoon) te doen, of door ‘s avonds na het eten niet gelijk op de bank te ploffen maar een rondje door de wijk te wandelen. Je zult zien: door meer te bewegen ga je je steeds beter voelen en wil je niet meer anders.

Speciale actie

We willen je laten ervaren hoe leuk en makkelijk bewegen is. Daarom hebben wij in samenwerking met route.nl 36 gratis, prachtige wandelroutes voor jou geselecteerd door heel Nederland. Wil je van nog veel meer wandel- en fietsroutes genieten? Word dan lid van route.nl en profiteer van een reusachtig aanbod van fiets- en wandelroutes bij jou in de buurt en verder weg. Bovendien steun je met jouw premium lidmaatschap de Hartstichting met €4,50, daar hoef je verder niets voor te doen. Daarmee kunnen wij werken aan een gezond hart voor iedereen.

Veel wandelplezier!