Iedereen een gezond hart

Onze droom: iedereen een gezond hart! Ons hart is een meesterwerk. De motor van het leven. We staan daar soms te weinig bij stil en dat is zonde want als wij goed voor ons hart zorgen kunnen wij meer uit het leven halen. Neem je hart dus niet voor lief maar heb het lief. Vanuit die gedachte wil de Hartstichting ervoor zorgen dat iedereen het optimale uit zijn of haar hart kan halen. Helaas ondervindt een toenemend aantal mensen dat de gezondheid van hun hart dit juist verhindert. Wij doen er alles aan om elk hart iedere dag te laten kloppen. Al meer dan 55 jaar helpen wij alle harten van Nederland met oplossingen voor hartproblemen. Door te werken aan het voorkomen, eerder opsporen, sneller behandelen en beter behandelen van hart- en vaatziekten. Stap voor stap en op verschillende fronten tegelijk bouwen we aan een hartgezonde samenleving en een hartveiliger Nederland.

Help je mee?

Dat kan in de eerste plaats door goed voor je eigen hart te zorgen. Door actief te leven, gezond te eten en voldoende te bewegen. Dus start vandaag nog en begin met wandelen.

Geen premium lidmaatschap van route.nl maar wel een donatie geven aan de Hartstichting, klik hier.

Wat kun je verder doen?

Uiteraard kun je beginnen om goed voor je eigen hart te zorgen. Door actief te leven, gezond te eten en voldoende te bewegen. En niet te roken. Maar ook door te letten op je eigen hart en regelmatig je waarden te meten, zoals bloeddruk, cholesterol en BMI. En op tijd bij te sturen als dat nodig is. Zo verklein je het risico op een hart- of vaatziekte. Behalve voor je eigen hart, kun je ook veel betekenen voor het hart van anderen. Wees alert op signalen van een hartinfarct, beroerte of hartstilstand en handel snel: bel direct 112.

Volg een reanimatiecursus en meld je aan als burgerhulpverlener om zelf hulp te kunnen bieden bij een hartstilstand.