Lekkers voor onderweg

Van al dat wandelen in de buitenlucht krijg je trek. En als je dan lekker gezond aan het wandelen bent, wil je natuurlijk ook gezond snacken. En daar hebben wij een paar leuke tips voor!

Kant-en-klaar

Bijna alle kant-en-klare repen uit de supermarkt die op de verpakking worden aangeprezen als ‘verantwoorde tussendoortjes’ zijn vaak helemaal niet zo verantwoord. Ze bevatten namelijk veel calorieën, verzadigde vetten, suiker en zout. Met behulp van de 'Kies Ik Gezond?'-app van het voedingscentrum kun je zien welke producten er wel of niet binnen de Schijf van Vijf vallen. De Schijf van Vijf biedt een optimale combinatie van producten die gezondheidswinst opleveren en die zorgen voor genoeg energie en alle nodige voedingsstoffen.

Zelf aan de slag – heerlijke recepten

We hebben een aantal gezonde recepten voor je verzameld die je snel van tevoren klaar kunt maken. Deze tussendoortjes kun je prima onderweg als versnapering nemen. Lekker en verantwoord!

Fruit, groente of nootjes

Geen tijd om zelf wat te maken? Dan kun je ook altijd nog fruit of groente meenemen. Een mandarijn, wortel, appel of banaan kan zo de tas in. Ook kun je wat paprika, radijs of wortel snijden en in een bakje doen. Liever iets hartigs? Neem dan een bakje nootjes mee, bijvoorbeeld walnoten of amandelen en rozijntjes. Kleine moeite en toch een gezonde snack.

Deel dit artikel: