Om de vaart er lekker in te houden

Spotify

Om de vaart er lekker in te houden en lekker door te kunnen stappen hebben we onze favoriete doorstapnummers voor je in een playlist van Spotify gezet. Deze playlist heet ‘Hartstocht ( ❤️)'. Geen Spotify? Dan kun je altijd nog oude wijsjes neuriën:

  • de paden op de lanen in
  • kom mee naar buiten allemaal
  • een frisse ochtendwandeling (falderie, faldera)
  • ik heb een potje met vet

Spelletjes voor onderweg

(voor kinderen, maar grote mensen vinden dit stiekem ook leuk)

Alfabetspel

Start met de letter ‘A’. Iedereen gaat op zoek naar iets onderweg met een A. Wanneer dat lukt, ga je naar B. Als je de stand bij wilt houden, kun je dit uiteraard doen met je mobiel. Maar het is ook leuk om daadwerkelijk de kaartjes met letters uit te delen, zodat het wat tastbaarder wordt.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet…

Iemand neemt een voorwerp in zijn gedachten wat hij/zij op dat moment ziet (en ook een tijdje zal blijven zien, anders kan de rest het niet meer raden). Vervolgens zegt diegene ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is…’. Vervolgens moeten anderen gaan raden wat het voorwerp is.

Boompje verwisselen

Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een mooie plek met veel bomen. Een fijn spelletje om te doen als je weer even warm wilt worden. Eén persoon is de tikker en de rest kiest een mooie boom om bij te gaan staan. Dan ga je rennen en verwissel je steeds van boom. De tikker moet proberen je te tikken als je rent van boom naar boom. Dan ben jij de tikker en begint het spel opnieuw. Pret voor 10!

Schatten zoeken

Ben je dol op speurtochten kijk dan eens of er een schat verborgen ligt bij jou in de buurt. Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht op basis van coördinaten. Welke schat is verstopt is natuurlijk een verrassing en je moet de vondst uiteindelijk wel weer terug leggen op z’n plek. Maar het geeft een euforisch gevoel als je de hints goed hebt opgevolgd en de schat uiteindelijk hebt gevonden. En voor je het weet heb je behoorlijk wat kilometers in de benen! Kijk eens naar de wandel-GPS of Geocahcing app als dit je wat lijkt.

Wandelcoach

Met een wandelcoach op pad gaan is helemaal hip! Wat doet een wandelcoach? Eigenlijk precies wat het zegt: je wandelt in de natuur en je wordt gecoached. De natuur is rustgevend en zorgt ervoor dat je meer ontspannen bent, wat helpt om je gedachten in je hoofd wat beter te ordenen. Een wandelcoach kan je – terwijl je geniet van de schoonheid van de natuur – een steuntje in de rug bieden op het pad dat je wilt bewandelen. Letterlijk en figuurlijk dus.

Deel dit artikel: