Recepten

Gezond eten is goed voor je hart en je bloeddruk. Het verkleint je kans op hart- en vaatziekten en je blijft ook nog eens gemakkelijker op gewicht. Inspiratie nodig? Probeer dan eens onze heerlijke recepten met weinig zout en minder vet.

Tips om gezond te eten

  • Let op met vet en kies voor vloeibare bakproducten, olie en vette vis
  • Eet minder zout
  • Eet veel groente en fruit
  • Kies voor volkorenproducten
  • Kies voor magere en halfvolle melk(producten) en 30+ kaas
  • Eet minder vlees en meer plantaardig
  • Drink water, thee of filterkoffie in plaats van drankjes met veel suiker

Tips voor koken met minder zout

  • Koop vaker verse producten en liever geen bewerkte producten
  • Voeg geen extra zout toe tijdens het koken
  • Gebruik verse kruiden om je eten op smaak te brengen

Vergelijk ook eens het zoutgehalte op verpakkingen. Zo krijg je zelf een beter beeld van producten die veel zout bevatten of juist niet.

Pruimenschotel ➞

Spaghetti met walnotensaus ➞

Perzik met pistachesausje ➞

Pastinaakrolletjes met rucola ➞

Thaise salade met pindadressing ➞

Kip met appel, kokos en kerrie ➞

Gebakken ananas met kokos en limoenyoghurt ➞

Italiaanse groentetaart ➞

Oer-Hollandse recepten

Gestoofde kabeljauw met snijbonen ➞

Erwtensoep (Snert) ➞

Gesmoorde tuinboontjes met een karbonade en aardappelen ➞

Stamppot rauwe andijvie met amandelen ➞

Deel dit artikel: