Je bloeddruk de baas

4 deelnemers - 10 weken - 1 challenge

Je bloeddruk verlagen door je leefstijl aan te passen. Dat was de uitdaging voor Saskia, Alexandra, Eric en Thijs. In het najaar van 2021 gingen zij hier 10 weken mee aan de slag. Ze kregen deskundige begeleiding en extra steun van Olympisch schaatskampioen en vitaliteitscoach Jochem UytdeHaage.

Is het de 4 deelnemers gelukt om in 10 weken de bloeddruk te verlagen?

Bekijk de afleveringen hieronder!

Alexandra

De hoge bloeddruk van Alexandra is nog niet zo lang geleden ontdekt. Ze heeft de laatste tijd veel stress door ziekte in haar familie en is hierdoor ook ongezonder gaan leven. Lukt het haar om in 10 weken de bloeddruk de baas te worden?

Erik

Een hoge bloeddruk zit bij Eric in de familie. Ook Erics bloeddruk is te hoog. Hij wil het roer radicaal omgooien door te stoppen met roken en minder te drinken. Lukt het Eric om zo zijn bloeddruk te verlagen?

Saskia

Bij toeval kwam nachtreceptioniste Saskia erachter dat haar bloeddruk te hoog was. Ze had hier niets van gemerkt. Saskia wil liever geen medicijnen en zet alles op alles om haar leefstijl te veranderen. Eerdere pogingen zijn niet gelukt. Lukt het Saskia deze keer wel?

Thijs

Na een hartoperatie in 2014 kreeg Thijs onlangs ook een herseninfarct. Met zijn arts heeft Thijs besproken dat zijn bloeddruk omlaag moet. Thijs sport al veel. Wat kan Thijs nog meer doen om zijn bloeddruk te verlagen? En lukt hem dat ook in 10 weken?

Deel dit artikel: