Op weg naar een hartgezonde samenleving

Wij vinden dat iedereen recht heeft op een gezond en fit hart. Een hart dat je kracht geeft om te groeien, lief te hebben, te leven.

Een gezonde leefstijl draagt bij aan een gezond hart. Maar waar begin je met gezond leven? En hoe zorg je er nu voor dat een gezonde leefstijl je gemakkelijk afgaat? Door te luisteren naar je lichaam en je gezonde verstand te gebruiken kom je natuurlijk al een heel eind.

Waarom dit Feel Good Receptenboekje

In dit receptenboekje hebben wij speciaal voor jou maar liefst 14 gezonde recepten en veel handige tips samengesteld zodat je gezonde keuzes in voeding, beweging en ontspanning kunt maken. Zodat je van het leven kan genieten op een manier die bij jou past. Zodat je je hart gezond houdt en een gezonde leefstijl makkelijk volhoudt.

Experimenteer en varieer

De recepten in dit boekje zijn opgesteld conform de Richtlijnen goede voeding die het Voedingscentrum hanteert als basis voor de Schijf van Vijf. Zo kiezen we bijvoorbeeld altijd voor volkoren varianten, koken we met gezondere smeer- en bereidingsvetten en maken we gerechten met veel groenten, weinig zout en weinig verzadigd vet. En natuurlijk is het belangrijk om lekker te experimenteren in de keuken en variatie aan te brengen in je gerechten. Wissel vlees dus ook eens af met vis, peulvruchten, noten, eieren en vleesvervangers om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, maar vooral te genieten van lekker gezond eten!


Veel leesplezier en eet smakelijk!