Hartstichting en een gezonde leefstijl

De Hartstichting vindt dat iedereen recht heeft op een gezond hart. Een hart dat je de kracht geeft om te groeien, te genieten, lief te hebben, te léven! Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als we niets doen, stijgt het aantal hartpatiënten de komende jaren aanzienlijk.
Daarom werken we aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te kunnen herkennen en opsporen én beter te behandelen.


Onze droom

Wij willen dat iedereen het maximale uit het leven, het hart, kan halen. Met het oog op het groeiend aantal patiënten is het noodzakelijk dat wij hart- en vaatziekten vroeger kunnen herkennen en opsporen én beter kunnen gaan behandelen. Daartoe financieren wij wetenschappelijk onderzoek, geven wij voorlichting en werken wij aan vernieuwing in de zorg en preventie. Om onze droom waar te maken, doen wij er alles aan om de betrokkenheid van Nederland bij onze doelen te maximaliseren. Daarom verbinden en mobiliseren wij zo veel mogelijk mensen, initiatieven en organisaties. Zo brengen wij concrete oplossingen sneller dichterbij.

Elke maand tips en advies voor een gezond leven

Inmiddels ontvangen al ruim 59.000 mensen elke maand tips en advies voor een gezond leven in hun mailbox. Wil jij ook meer bewegen, meer ontspannen en/of heerlijke recepten ontvangen? Schrijf je dan snel in.

Vragen?

Heb je nog vragen over gezond leven of hart- en vaatziekten? Veel informatie kun je vinden op hartstichting.nl. Medische of persoonlijke vragen over hart- en vaatziekten? De voorlichters van de Infolijn Hart en Vaten kun je als volgt bereiken:

  • Telefonisch. Op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Bel 0900 3000 300 voor direct contact met een voorlichter (€ 0,05 per minuut).
  • Via chat. Dit kan op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur. Je kunt chatten via het groene chatbalkje. Dit verschijnt onderaan de pagina's over hart- en vaatziekten en risicofactoren op onze website.
  • Via een online formulier – binnen 5 werkdagen krijg je antwoord.