Praktische informatie

Parkeren
Je kunt je auto parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Deze worden op de dag zelf met bordjes aangegeven. Daarnaast staan ze duidelijk aangegeven op onderstaande kaartjes. Vanaf de parkeerplaats is het max.200 meter lopen naar het inschrijfbureau, de kleedruimte, de wisselzone en start/finish locatie.

Parkeren vanuit Lelystad

Parkeren vanuit Lemmer & Markese

Evenemententerrein

Een afbeelding van het evenemententerrein bevindt zich aan de rechterkant. Op dit kaartje staat aangegeven wat zich waar bevindt. Adres: Marknesserweg 1c, 8302 GN Emmeloord

Afhalen startpakket

Alle teams kunnen vanaf 12.00uur de envelop met startnummers afhalen in de inschrijftent op het evenemententerrein in Emmeloord.

Afstanden

Top Challenge:

100m zwemmen, 5km fietsen en 1km lopen

Super Challenge:

250m zwemmen, 10km fietsen en 2,5km lopen

Mega Challenge:

500m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen

Start briefing

Alle Familie TriHartlon afstanden starten om 14:00uur met het onderdeel zwemmen vanaf het evenemententerrein van Emmeloord. De laatste informatie krijg je zo’n 10 minuten voor de start bij het startpunt (aan de waterzijde). Zorg dus dat je op tijd aanwezig bent voor de start. Ook is er een informatiebord bij de inschrijftent aanwezig en kun je uiteraard de mensen van de organisatie aanspreken indien je vragen hebt.

Parcours

Zie hiernaarst de plattegronden van het parcours. Het parcours is geheel verkeersvrij. Echter kan bij calamiteiten enig verkeer op het parcours zijn. Denk daarbij aan politie, brandweer en ambulance. Daarnaast rijden er motoren van de NTB, verslaggevers en TV Flevoland rond. Let daar op en houd er rekening mee!

Hulpdiensten op het parcours hebben te allen tijde voorrang!

Ophalen / inleveren fiets

De fiets(en) dien je voor de start bij de wisselzone in te leveren. Na afloop kan de fiets worden opgehaald bij de wisselzone op vertoon van het startnummer en tegen inlevering van de witte MyLaps-chip en enkelband. De wisselzone wordt tot +/- 17.30 uur bewaakt door onze vrijwilligers.

Fietsverhuur

Het is mogelijk om een fiets te huren vanaf €10,- per fiets.


Wij zouden graag van te voren willen weten of jullie hier gebruik van willen maken zodat we het juiste aantal, soort en formaat fiets kunnen meenemen.


Willen jullie hier gebruik van maken, klik dan op de onderstaande button.

Tijdsregistratie

De tijdregistratie vindt plaats door middel van MYLAPS. Elk team krijgt 1 witte chip inclusief enkelband. Het unieke aan de Familie Trihartlon is dat je elkaar mag aflossen en je bepaalt zelf wie gaat zwemmen, wie welk stuk fietst en/of hardloopt. Je mag elk onderdeel dus ook samen volbrengen en/of elkaar tijdens het onderdeel aflossen.


Let op dat je met het wisselen ook de witte chip doorgeeft. Lever de chip en enkelband na afloop van de Familie Trihartlon weer in, alleen zo kun je je fiets uit de wisselzone meenemen.

Toeschouwers

Het publiek wordt van het parcours gescheiden d.m.v. dranghekken en afzetlinten. Het is voor toeschouwers en helpers niet toegestaan om in de wisselzone te komen. Deze is alleen toegankelijk voor deelnemers (op vertoon van een startnummer) en de organisatie (te herkennen aan kleding en badge).

Startnummers

Deelnemers dienen het startnummer zowel op hun rug (fietsen) als op hun buik (lopen) te kunnen dragen. Bij het in ontvangst nemen van je startnummer bij het inschrijfbureau wordt ook je startnummer op je arm geschreven door één van de vrijwilligers.

Wisselzone

De wisselzone bevindt zich op het evenemententerrein. De wisselzone wordt door middel van pijlen aangegeven. De plek van je fiets wordt bepaald door jouw unieke nummer die je bij de inschrijving ontvangt. Op de fietsenrekken staat ditzelfde unieke nummer. De wissel tussen zwemmen, fietsen en lopen vindt plaats in de wisselzone. De zwemmer(s) zet(ten) eerst zijn/haar helm op, maakt hem vast, pakt daarna pas zijn fiets en verlaat lopend de wisselzone aan de aangegeven zijde. Buiten de wisselzone mag pas worden opgestapt. Na het fietsen stapt de fietser buiten de wisselzone af en loopt de wisselzone in. Hij zet zijn fiets weg, maakt dan pas zijn of haar helm los en verlaat de wisselzone via de aangegeven route. Let erop dat de nummerband wordt gedraaid voor de betreffende discipline (fietsen -> nummerband op je rug, lopen -> nummerband op je buik).

Zwemmen

Zwemmers krijgen van de Hartstichting een badmuts. Het dragen van een badmuts is verplicht. De zwemstart is vanaf het evenemententerrein door de Urkervaart richting Urk. Er liggen boeien in het water als keerpunt.

Zwemwater

Eén van de onderdelen bij de Familie Trihartlon is het zwemmen. Hiervoor zijn wij afhankelijk van het zwemwater. De organisatie houdt de kwaliteit van het zwemwater goed in de gaten.Naast dat de organisatie het zwemwater kritisch zal controleren, zullen wij eveneens waterschap Zuiderzeeland het zwemwater laten controleren in de aanloop naar de wedstrijd. Dit zullen twee metingen zijn. Mocht de organisatie de kwaliteit van het water niet verantwoord vinden, zal het evenement worden omgevormd naar een run-bike-run.

Kleedruimte, douches & toilet

Er zijn voldoende toiletten en kleedruimtes aanwezig op het evenemententerrein. Hier is tevens beperkte douchegelegenheid. De kleedruimtes staan onder toezicht, maar worden niet bewaakt. De kleedruimtes zijn tot 17.30 uur beschikbaar. De organisatie is niet verantwoordelijk voor diefstal en/of zoek raken van eigendommen.

EHBO

Bij de Familie Trihartlon is EHBO aanwezig in de finishzone en op het keerpunt van het fietsparcours.

Finish & foto

Finish is op het centrale grasveld van het evenemententerrein in Emmeloord. Als je finisht, ga je onder de finishboog door en zal een finishfoto worden genomen.

Verzorging

Op het loopparcours zijn verzorgingsposten met water en sponzen. Bij de finish is tevens fruit verkrijgbaar.

Cheque

Het cheque moment van de Hartstichting vindt plaats zo snel mogelijk na het finishen van de laatste teams. We verwachten rond 16:00 uur.


Checklist

 • Zwemkleding
 • Sportkleding
 • Sportschoenen
 • Fiets (een fiets kun je ook bij ons huren vanaf €10 per fiets, klik hier)
 • Fietshelm, het dragen van een helm is verplicht (een helm kun je ook bij ons lenen tegen een kleine vergoeding)
 • Badmuts (die krijg je van ons)
 • Handdoek

Denk ook aan...

 • Pet of zweetband
 • Zonnebril
 • Zonnebrand
 • Bidon/fles water
 • Droge kleding
 • Trui/vest

Eigen risico

Iedere deelnemer is via de Hartstichting verzekerd d.m.v. een dag licentie van de NTB (zie voorwaarden website NTB) voor ongevallenschade, tegen de geldende NTB voorwaarden. Deelnemers dienen schademelding via hun persoonlijke verzekering te verhalen. Deelname aan de wedstrijd is geheel op eigen risico. De organisatie erkent geen aansprakelijkheid, van welke aard dan ook. De organisatie is niet verantwoordelijk voor enig niet toelaatbaar gedrag van deelnemers welke de openbare orde verstoren. Door van start te gaan, geef

je te kennen akkoord te gaan met de inhoud van bovenstaande.


De deelnemer vrijwaart de organisatie van alle aanspraken en/of vorderingen die mogelijkerwijs voortvloeien uit deelname aan de door Stichting Triathlon Noordoostpolder georganiseerde Familie Trihartlon.

Wedstrijd afgelasting

Uiteraard gaan we er niet vanuit, maar mochten de omstandigheden onverantwoord zijn om dé Familie Trihartlon door te laten gaan, volgt de organisatie het wedstrijdreglement van de NTB en de beslissing van de NTB gedelegeerde en/of van de Burgemeester. Bij afgelasting op de

dag zelf is de organisatie niet verantwoordelijk voor eventuele teruggave van inschrijfgeld of andere onkostenvergoeding.

Wedstrijdreglement

Op de wedstrijddag is het wedstrijdreglement van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) van toepassing. Ook bij eventuele afgelasting of afkeuring van het zwemwater. Je wordt geacht de inhoud van dit reglement te kennen. Je kunt het vinden op onze website. Door van start te gaan geef je te kennen, akkoord te gaan met de inhoud van dit reglement.

Niet finishen

Start je wel maar lukt het niet het hele parcours te volbrengen? Vast en zeker heel vervelend. Toch ben je verplicht je af te melden bij de tijdswaarneming! Niet meteen weggaan, maar even je naam doorgeven bij de finish. Dan kunnen wij je gegevens vervolgens verwerken en weten wij zeker dat er niets met een deelnemer buiten ons blikveld is gebeurd.

Wijziging inschrijving

Wijzigingen in de inschrijving kunnen tot uiterlijk zondag 18 augustus worden doorgeven via trihartlon@hartstichting.nl