Over de Hartstichting

De Hartstichting staat voor: Een gezond kloppend hart. Met de opbrengst van de Trihartlon help jij mee om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en op te lossen. Samen gaan we de strijd aan om hart- en vaatziekten te verslaan!

De Hartstichting vindt dat iedereen recht heeft op een gezond hart. Een hart dat je de kracht geeft om te groeien, te genieten, lief te hebben, te leven! Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als we niets doen, stijgt het aantal hartpatiënten de komende jaren aanzienlijk.

Daarom werken we aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te kunnen herkennen en opsporen én beter te behandelen.

Wij willen dat iedereen het maximale uit het leven, het hart, kan halen. Met het oog op het groeiend aantal patiënten is het noodzakelijk dat wij hart- en vaatziekten vroeger kunnen herkennen en opsporen én beter kunnen gaan behandelen. Daartoe financieren wij wetenschappelijk onderzoek, geven wij voorlichting en werken wij aan vernieuwing in de zorg en preventie. Om onze droom waar te maken, doen wij er alles aan om de betrokkenheid van Nederland bij onze doelen te maximaliseren. Daarom verbinden en mobiliseren wij zo veel mogelijk mensen, initiatieven en organisaties. Zo brengen wij concrete oplossingen sneller dichterbij.